منظور از مزاحمت ملکی چیست؟
منظور از مزاحمت درملک چیست؟
مجازات مزاحمت ملکی چیست؟
جنبه حقوقی مزاحمت در ملک
جنبه کیفری مزاحمت در ملک
جنبه کیفری مزاحمت برای زمانی است که فرد مزاحم با نیت مزاحمت و به صورت قصدی این کار را انجام دهد. این عمل فرد تعرض به حقوق دیگری شناخته می شود و مجرم است. زمانی که این جرم به اثبات برسد جنبه کیفری دارد و فرد مزاحم علاوه بر پرداخت خسارت در خصوص تعرض به ملک غیر، به مجازات حبس نیز محکوم می شود. توضیح داده شد که مجازات حبس بین یک ماه تا یک سال است.
اگر بخواهیم با ذکر مثالی مزاحمتملکی را توضیح دهیم، باید گفت که این مورد، در بیشتر آپارتمان یا مکان هایی اتفاق می افتد که افراد دارای مشترکاتی هستند. برای مثال در بسیاری از مجتمع های تجاری و مسکونی، مرزبندی پارکینگ ها دچار مشکل می شود یا فردی سهوا و عمدا برای تردد دیگری ممانعت ایجاد می کند. این مورد را می توان از مصادیق بارز و حتی روزمره مزاحمت در ملک شناخت. مزاحمت در ملک را با تصرف عدوانی اشتباه نگیرید. در تصرف عدوانی فرد ادعای غصب ملک غیر را دارد و قصد دارد ملک را به تصرف خود در آورد، در صورتی که مزاحمت در ملک به نوعی تعرض در حریم مال غیر منقول فرد دیگر تعریف می شود. این دو مورد با اصطلاح ممانعت از حق نیز تفاوت هایی دارند.
دعوای ممانعت از حق چیست؟
در ممانعت از حق، فرد اجازه نمی دهد که مالک از مال غیر منقول خود استفاده نماید. به این معنی که هیچگونه تعرض یا ادعایی نسبت به ملک صورت نگرفته است اما مالک نمی تواند از آن استفاده کند. خواهان باید هر کدام از این موارد را به عنوان دعوی خود در شکایت تنظیم کند و پیگیری های لازم را تا حصول نتیجه ادامه دهد. برای رسیدگی به این شکایات می توانید به مراجع حقوقی و مراجع کیفری مراجعه نماید و البته این متناسب با نوع جرم می باشد. اگر بخواهیم با ذکر مثالی مزاحمتملکی را توضیح دهیم، باید گفت که این مورد، در بیشتر آپارتمان یا مکان هایی اتفاق می افتد که افراد دارای مشترکاتی هستند. برای مثال در بسیاری از مجتمع های تجاری و مسکونی، مرزبندی پارکینگ ها دچار مشکل می شود یا فردی سهوا و عمدا برای تردد دیگری ممانعت ایجاد می کند. این مورد را می توان از مصادیق بارز و حتی روزمره مزاحمت در ملک شناخت. مزاحمت در ملک را با تصرف عدوانی اشتباه نگیرید.
تصرف عدوانی چیست؟
در تصرف عدوانی فرد ادعای غصب ملک غیر را دارد و قصد دارد ملک را به تصرف خود در آورد، در صورتی که مزاحمت در ملک به نوعی تعرض در حریم مال غیر منقول فرد دیگر تعریف می شود. این دو مورد با اصطلاح ممانعت از حق نیز تفاوت هایی دارند. در ممانعت از حق، فرد اجازه نمی دهد که مالک از مال غیر منقول خود استفاده نماید.
به این معنی که هیچگونه تعرض یا ادعایی نسبت به ملک صورت نگرفته است اما مالک نمی تواند از آن استفاده کند.
خواهان باید هر کدام از این موارد را به عنوان دعوی خود در شکایت تنظیم کند و پیگیری های لازم را تا حصول نتیجه ادامه دهد. برای رسیدگی به این شکایات می توانید به مراجع حقوقی و مراجع کیفری مراجعه نماید و البته این متناسب با نوع جرم می باشد.
مرجع صالح رسیدگی به دعوای مزاحمت ملکی
برای شکایت با عنوان مزاحمتملکی، موارد زیر را در نظر بگیرید:
در نخستین گام بهتر است که برای شکایت از فرد مزاحم با نیروی انتظامی تماس بگیرید یا اینکه به صورت حضوری مراجعه کنید.
پیش از مراجعه به مراجع انتظامی می توانید از محل وقوع جرم عکس برداری یا فیلم برداری کنید.
مزاحمت در ملک دعوایی مربوط به اموال غیر منقول است که به صورت های مختلف بررسی و حکم نهایی با توجه آن ها صادر می گردد.
مزاحمتملکی که در گذشته اتفاق افتاده است، قابل پیگیری نیست و جنبه قانونی ندارد. در نتیجه مزاحمتی که در گذشته اتفاق افتاده است و یا حتی در شرف وقوع باشد، نمی توان آن را از مصادیق دعوای مزاحمت دانست. فعلیت یک شرط لازم و ضروری برای تصرف ملک است، زیرا دادگاه باید به رفع آن حکم بدهد اگر وجود نداشته باشد نمی توان به رفع آن حکم داد.